Назад до Кастинг въдици за риболов

Кастинг въдици за риболов Filstar

Ако сте опитен рибар, който е решил да лови по-големи риби и търси спининг въдица, попаднали сте на правилното място. На тази страница в сайта Fish24 ще откриете бейткастъри на достъпни цени и информация, която ще Ви помогне да изберете въдица и такъми за нея.

Филтри
3 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
Избрани филтри: Производител: Filstar
На страница по:

Какво е кастинг въдица?

Бейткастърите са здрави рибарски пръчки за риболов, които лесно могат да се сбъркат със спинингите.
Основното по което се различават визуално е, че поставката за макара и водачите са разположени отгоре на въдицата. Това предава напрежението към бланката, когато хванете риба и я прави по-ефективна за борба с едри хищници.
Те се препоръчват за по-опитните рибари, които са наясно със спецификата и сложността на бейткастинг риболова.
Кастинг въдиците са разработени специално за риболов на по-големи и мощни риби, които биха счупили спининг пръчките при игра. Това е една от основните причини да са толкова предпочитани от опитните любители на морският риболов от кей.
Някои рибари избират да ползват тези въдици и за джиг риболов заради бързият строй, който е характерен за кастинг пръчките.

Как да изберем бейткастър?

Когато купувате кастинг въдица е важно да се съобразите с това каква риба и къде ще я ловите, за да се съобразите с основните изисквания при подбор на рибарски прът.

  • Строй – Когато подбирате въдица, която да купите, е важно да се съобразите каква е нейната чувствителност и до колко се огъва. Повечето от кастинговите пръчки са с бърз строй, а това ги прави чувствителни, огъващи се само на върха и подходящи за по-тежките изкуствени примамки.
  • Акция – Важно е да съобразите с какво тегло примамки ще ползвате въдицата. Акцията определя масата на стръвта с която рибарската пръчка работи най-добре.
  • Дължина – Определящо е за кастинг дистанцията, която може да осигури бейткастъра. Ако сте на риболов на място където рибата е по-навътре във водата, ще имате нужда от по-дълга рибарска пръчка, с която да ловите.
  • Дръжка – Изработени са или от корк, или от EVA пяна. Основната разлика е в тяхната издържливост. Дръжките направени от EVA са по-устойчиви с по-малко поддръжка. От друга страна някои рибари предпочитат корковите, защото в по-студени дни той е топъл при държане.

Какви такъми са нужни за кастинг пръчката?

  • Макара – Когато използвате кастинги е важно да е в съчетание с мултипликатор, за да имате допълнителна мощ при издърпването на хищника, с който сте се заиграли. При подбор на тези макари трябва да се съобразите дали сте левичар или десничар, за да прецените от коя страна на шпулата да се намира дръжката.
  • Примамки – Бейткастинг въдиците са специално проектирани да се използват с по-тежка стръв, която да улови големи хищници.

Защо да закупим бейткастър въдица от Fish24?

Ние продаваме висококачествени кастинг въдици от доказали се марки сред които са Atec, Filstar, Tailwalk и други.

При нужда нашият екип от експерти в риболова е готов да Ви помогне да направите най-подходящата за Вас покупка.

Поддържаме складова наличност на кастинг въдиците, които имаме на сайта си което гарантира бърза доставка на Вашата поръчка.

loading...