Шаранджийски въдици за риболов

Ако търсите висококачествени шаранджийски въдици на ниски цени, попаднали сте на правилното място. Тук ще откриете богато разнообразие от рибарски пръчки за шарани и информация как да изберете най-подходящата за Вас.

Филтри
86 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
SHIMANO TX 1A 12 325 -Шаранска Въдица

SHIMANO TX 1A 12 325 -Шаранска Въдица

179.90
 
лв.
  • Дължина (м. / ft.): 3.66 m / 12'0''
  • Акция (lb): 3.25 lb.
  • Секции (бр.): 2 бр.
  • Тегло (гр.): 470 гр.
  • Транспортна дължина (м.): 1.88 м
Безплатна доставка
На страница по:

Какво е шаранджийска въдица?

Специално предназначени за лов на дълбоководният лакомник – шаран. Тези рибарски пръчки се отличават от останалите с по-широките си водачи.

При шаранджийските въдици се използват британските мерни единици за определяне на характеристиката им. Съответно за дължина – футове, а за акция – либри.

Как да изберем шаранджийска въдица?

Рибарските пръчки за шарани имат специфики, които ги различават от останалите въдици на пазара. Тази информация ще Ви помогне да се ориентирате и да направите най-подходящата за Вас покупка.

Дължина

От дължината на рибарската пръчка зависи на какво разстояние ще можете да направете каста с примамката, която сте подготвили за шаранът.

Спрямо размера на водоема, на който ще практикувате любимото си хоби, ще имате нужда от различна по размер шаранджийска въдица.

Ако сте решили да ловите шарани край малък язовир, ще имате нужда от по-къса пръчка за риболов. Стандартно този тип рибарски пръти започват от 8 фута.

10 футовите са препоръчителни за риболов с лодка. Те позволяват да правите кастинги на разстояние около 50-60м.

При риболов на по-големи водоеми ще Ви трябва по-дълга шаранджийска въдица, за да може да кастнете по-навътре, за да може примамката да достигне на дъното, където плават шараните.

Акция

Акцията при шаранджийските въдици се отличава значително от тази на другите видове рибарски пръчки. При тях това не е препоръчителен работен диапазон на примамката, а спомага за определяне на кастинг дистанцията.

Както споменахме по-горе, тя се измерва в британската мерна единица либри (lb.). Колкото по-голяма е акцията на шаранджийската пръчка, толкова по стегната е тя.

Такъми за шаранджийски за риболов

Захранка – създаването на хранително петно във водата привлича шараните, които обожават и бързо биват привлечени от хвърлените пелети.

PVA торбички - тези тубички се пълнят с лакомства за шараните и се хвърлят във водата. В нея те се разтварят, без да остават вреди за околната среда, от което се създава хранителното петно, привличащо лакомната риба.

Кеп – този такъм ще Ви позволи да извадите рибата от водата, след като сте я хванали, и ще я предпази от нараняване.

Живарник – ще ви помогнат да съхраните хванатите шарани на едно място, като ги държите във водата.

Защо да шаранджийска въдица от Fish24?

Ние разполагаме с богато разнообразие от шаранджийски пръчки от топ производители.

При покупка на обща стойност над 100лв ние ще изпълним поръчката Ви с безплатна доставка.

Ако имате колебание при избора на шаранджийска въдица, можете да се обърнете към нашите експерти по риболов, които с радост ще Ви насочат.

loading...