Влакна и лидери за риболов

В този раздел на сайта ни ще откриете полезна информация, за това как да изберем необходимото рибарско влакно и ще можете да направите правилния избор.

Филтри
1006 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

КАКВО Е ВЛАКНО ЗА РИБОЛОВ?

Рибарското влакно е важен елемент при окомплектоване на въдицата. Без него риболовът би бил невъзможен, затова фирмите се надпреварват да предлагат на пазара нови модели.

То има важни характеристики като материал, тегло и дължина, прозрачност и разтегливост.

Някои са по-леки от други и това им позволява да плават над водата и да не потъват. В зависимост от типа на риболова, който практикувате, е хубаво да съобразите дали имате нужда то да е плаващо или потъващо.

Някои рибарски влакна са по-разтегливи, което ще намали чувствителността му, когато рибата клъвне.

Хубаво е да се съобразите с видимостта на влакното за риболов. Някои модели са почти невидими, което помага при ловенето на рибата в по-бистри води.

КАКВИ СА ВИДОВЕТЕ РИБОЛОВНИ ВЛАКНА

На пазарът ще откриете богато разнообразие от влакна и поводи, като е важно да знаете точно какво Ви е необходимо да си купите. Ние от Fish24 ще Ви насочим да направите правилният избор.

  • Плетени влакна – Благодарение на това, че са съставени от няколко нишки те са силно устойчиви. Те не се разтягат, което им дава висока чувствителност, когато клъвне рибата. Най-голямото предимство им е, че нямат мемори ефект.
  • Монофилни влакна – Те са често използвани, заради своята ниска цена и са сравнително дълготрайни. Подходящи са за различни техники на риболов.
  • Флуорокарбон – Практически незабележими във водата и нямат разтегливост. Те притежават силна чувствителност и са изключително подходящи за джигове. Флуорокарбонните са често използвани при направата на поводи за спининг риболов.
  • Поводи за риболов – С помощта на лидера се свързва куката с влакното. Те биват в различна дължина и материя, като основната им функция е да предпазят рибарския конец от скъсване или нараняване от зъбите на рибите.
  • Мухарски шнурове – Това са специално разработени поводи за използване в мухарския риболов. Благодарение на специалната си изработка те няма да потънат, а ще останат на повърхността на водата.
  • Готови монтажи – Това са предварително вързани поводи за кукички, което ще Ви спести време от правене на сложни възли, за да можете да се отдадете по-спокойно на улова, който Ви предстои.
  • Ластици за щека – Алтернатива на влакното, което се използва при риболов с уип въдица. Поради липсата на водачи, през които да минава рибарският конец, тези телескопични пръчки се използват в съчетание на специално разработени рибарски ластици.
  • Материали за монтажи за риболов – Ако монтирането на поводи е част от риболовното Ви хоби, Вие имате нужда от инструменти с които да го правите максимално бързо и добре.
  • Смазки за влакна – Както повечето неща рибарския конец също се нуждае от поддръжка. Смазките помогнат за удължаване живота на влакното, предпазва го от UV лъчите и намаля мемори ефектът му.

ЗАЩО ДА ЗАКУПИМ ВЛАКНО ЗА РИБОЛОВ ОТ FISH24?

Ние от Fish24 знаем колко е важно да се направи информиран избор при покупка на продукти в сферата на риболова, затова артикулите на сайтът ни съдържат изчерпателно описание.

Предлагаме продукти от високо качество, като работим с първокласни производители като Owner, Linesystem, Lazer, Unitika и други.

Ние сме сред топ рибарските магазини в страната, като разполагаме с пъстър избор от рибарски влакна и поводи за всякакъв тип риболов.

loading...