Флуорокарбонови влакна за риболов

Флуорокарбона е все по-търсен от рибарите, които ходят за риболов на дъно или ползват поводи. Тук ще откриете висококачествени флуорокарбонови влакна от първокласни производители и информация, която да Ви помогне да избере най-подходящото за Вас.

Филтри
71 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е флуорокарбоново влакно за риболов?

Флуорокарбоновите рибарски влакна са изработени от поливинилиденфлуорид (PVDF).

Те са разработени в Япония в края на 70те години на миналия век, но са придобили популярност през 90те като поводи за морски риболов.

Благодарение на материята, от която са направени, те са изключително устойчиви на износване, което ги прави любим избор на по-опитните и по-често ходещите на излет край водоем рибари.

Флуорокарбоните притежават висока чувствителност, което помага за предаване на вибрациите при захапване на стръвта или ако се е оплела в растителност.

Тяхната плътност ги прави бързо потъващи, което е голям плюс ако практикувате дънен риболов, защото нишката ще пада бързо във водата и ще се движи почти съразмерно с примамката.

Флуорокарбоновите влакна са почти незабележими във водата, а този камуфлаж ги прикрива от по-внимателните риби, които сте се насочили да ловите.

Кога се използват флуорокарбоновите влакна?

Много рибари използват флуорокарбона като повод, за да съхранят основното влакно, което използват по време на риболов. То е подходящо за целта, защото е по-издържливо спрямо другите, когато рибата започне да го гризе и опитва да го скъса. Също така те абсорбират вибрациите, когато примамката се оплете в растителност или в камък, благодарение на своята разтегливост. Това ще Ви подскаже, че стръвта се е заклещила и няма да правите резки дърпания, които да скъсат нишката.

Тези влакна са търсен такъм при риболов на дъно, защото те потъват изключително бързо. Това ще помогне на примамката да достигне необходимото ниво на дълбочина.

Свойството му да потъва го прави неподходящо за спининг риболов.

Как да изберем флуорокарбоново влакно за риболов?

Всеки с повече опит в ловенето на риби знае важните неща, за които да се гледа при подбор на флорокарбоново влакно, за да извлече максимума от този такъм. Ние ще Ви дадем насоки, за да можете да направите най-добрата покупка спрямо риболовът който практикувате.

Дължина

Ако практикувате по-рядко хобито си, е препоръчително да вземете по-късо флуорокарбоново влакно, което да ползвате по време на семейните излети.

При по-често ходене за риболов е важно да разполагате с по-дълга нишка, за да можете да се насладите на риболова, без да се притеснявате, че такъмът ще Ви свърши в най-неподходящият момент.

PE

Индикатор за издържливостта на флуорокарбоново влакно, измерващо диаметъра и напрежението което може да поеме.

Производителите имат традиция да добавят таблица с PE рейтинга на опаковките на продуктите си, която ще Ви помогне да се ориентирате каква е приблизителната му сила.

Защо да закупим флуорокарбоново влакно от Fish24?

Ако направите поръчка от сайтът ни на обща стойност над 100лв, ние ще я изпълним с безплатна доставка.

Ако не сте сигурни кой продукт е най-подходящ за вашите нужди, не се колебайте да ни потърсите. Нашият екип от експерти в риболова с радост ще Ви насочат.

Ние от Fish24 предлагаме само висококачествени флуорокарбонови влакна за риболов, произведени от топ марки като Seaguar, Toray и други.

loading...