Назад до Началната страница

Изкуствени примамки за риболов

На тази страница ще откриете изкуствените примамки, които ние от Fish24 предлагаме и информация как да изберете най-подходящата стръв за следващите си излети сред природата.

Филтри
4651 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

КАКВО Е ИЗКУСТВЕНА ПРИМАМКА ЗА РИБОЛОВ?

Изкуствената стръв е изключително популярна сред рибарите, насочили се да ловят хищни риби. Тя е изработена така, че да наподобява действия и визата на естествената плячка на рибата, като силна роля имат движенията, цветът, вибрацията и звукът на изкуствената примамка.

Изкуствената стръв е предпочитана заради своята издържливост и защото може да бъде многократно използвани.

Подборът на цвят на изкуствената примамка изключително важен. При риболов в по-мрачно време или по-мътни води ще имате нужда от такава, която има по-силен отблясък, за да може рибата да я забележи и в последствие да клъвне.

Много е важно примамката да изглежда като естествената храна на рибата, която ще ловите. Ако стръвта не наподобява на естествената храна на хищника, тя няма да иска да я изяде. Често се случва тя да не изглежда естествено, защото е закачена по грешен начин.

Когато пазарувате за нова стръв трябва да се съобразите със сезона в който ще я ползвате. Това включва размерът и типа ѝ, защото спрямо сезонът някои естествени храни на рибата не се срещат и трябва да използвате друга примамка, която е обичайна за месеца, или са пораснали и се налага да използвате по-голям размер на същата стръв.

Изследване на Sports Tech от 2016г. показва, че рибите реагират на различения цвят на примката заради инфрачервените лъчи, които отразява. Подобни разкрития помагат на производителите да правят подобрения във вече разработените модели синтетична примамка и да създават нови.

ВИДОВЕ ИЗКУСТВЕНА ПРИМАМКА ЗА РИБОЛОВ

Fish24 разполагаме с огромно разнообразие от изкуствена стръв от високо качество, която ще Ви помогне да хванете желаната от Вас риба и ще може да я ползвате даже при следващи излети сред природата, докато практикувате любимото си хоби.

  • Воблери – Изработени са от твърд материал. Предимството на твърдата примамка е, че може да издържи на дъвченето на рибата. Те могат отлично да емитират естественото движение малка рибка. Воблерите са налични в различни цветове, форми, тегло, размер и брой на кукичките.
  • Силикони – Направени са от силикон или мека пластмаса. Меката стръв е проектирана да имитира визата и движенията на естествената храна на рибата. Силиконите имат различен аромат и форма в зависимост от рибата която ще ловите.
  • Блесни – Изработват се от лъскав метал, който отразява светлината и привлича вниманието на хищните риби. Използва се в спортният риболов. Те биват няколко вида, като част от тях са въртящи, клатушки, спинербайти и други. Предлагат се и в различни цветове и размери в зависимост от улова към който се стремите.
  • Джигове и пилкери – Направени са от метал с прикачена кукичка, която често е замаскирана със силиконова примамка. Джиговете се използват при джигинг риболова.
  • Тайръбъри – Джиг който емитира калмар или сепия. Централно на тайръбърът е разположено око, което наподобява това на мекотелото. Уникалният им дизайн позволява на рибарят да ги представи на риби, които обикновено се плашат от по-голяма стръв.
  • Чебурашки – Мобилна джиг тежест за силикони. Те са лесни за смяна утежнение на стръвта, като няма да е нужно повторно пробиване на силикона. Може да я намерите в различни цветове и форми.
  • Мухи за риболов– Изключително лека и наподобяваща насекомо, тази стръв стои над водата. Използват се в мухарскя риболов.
  • Калмарети – Специално предназначени за лов на калмари. Те имат специални кукички, които са предназначени за мекотели.
  • Атрактори – Ароматизатори на силиконови примамки. Атракторите помагат рибата да надуши стръвта, с което тя става по атрактивна за рибата и се увеличава шансът за улов.

ЗАЩО ДА ЗАКУПИМ ИЗКУСТВЕНА ПРИМАМКА ЗА РИБОЛОВОТ FISH24?

Fish24 поддържаме налични над 4000 модела изкуствена стръв за риболов, от които можете да избирате, като ние ще се погрижим да получите поръчката си в максимално кратки срокове.

В сайта ни ще намерите подробна информация за различните видове продукти, които предлагаме, за да можете да направите най-добър избор при закупуването им.

Ако имате колебание при подбор на артикул, можете да се свържете с нашият екип от експерти в риболова, които с радост ще Ви дадат напътствие, за да купите най-полезната изкуствена примамка спрямо рибата, която ловите.

Fish24 предлагаме изкуствени примамки на доказали се с качеството си брандове, като сред тях са Jacko Wobblers, Bait Breath, DAM, Dragon и много други.

loading...