Мухи за риболов

Ако сте решили да практикувате мухарски риболов, или сте мухар и се нуждаете от изкуствена стръв, сте попаднали на правилната страница. Тук ще откриете примамки, комплекти за връзване на мухи и информация, която ще Ви е полезна за подбор на продукт, ако сте начинаещ.

Филтри
46 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво са мухите за риболов?

Изкуствените мухи са примамки, които се използват предимно в мухарския риболов.

Тази стръв е проектирана да е изключително лека, за да може да остане на повърхността на водата и да наподобява насекомото, на което е кръстена.

Ако сте решили да ловите с изкуствена муха риби като кефал и пъстърва, ще е добре да имате подходящото оборудване, за да може да извлечете максимума от тази стръв.

Въдицата, за този тип риболов, трябва да е тънка и с гъвкав връх, за да може да направи по-добър кастинг и презентация на стръвта. Важно е да се съобразите и с факторите при подбор на гега за вид риба.

Този вид риболов не се практикува с влакно, а с рибарски шнур. Стандартно те са оцветени, за да бъдат по-лесно забелязвани от рибаря и са по-леки, за да не потънат. Поводът, който се връзва за него, е с по-тънък долен край, за който се прекачва изкуствената примамка.

Има специално разработени макари, които се ползват от мухарите. С тяхна помощ лесно може да издърпате шнурът от шпулата.

Ако решите да нагазвате във водата, защото край брега на реката няма риба, ще имате нужда от рибарски гащеризон. Той ще предпази Вас и дрехите Ви от намокряне, докато чакате рибата да клъвне.

Видове мухи за риболов

Примамката е най-важната част от снаряжението за мухарски риболов. Ако тя няма достоверен вид и поведение, всичко друго е без значение. Затова ние ще Ви дадем ориентир за видовете стръв, които предлагаме, за да може да направите информиран избор при покупката на този артикул.

  • Нимфи за риболов – Стръв с утежнение, което се използва под повърхността. Емитира незряла форма на насекомо, което е носено по течението, защото не може да плува. Рибите обичат лесни плячки, които трудно биха избягали.
  • Мокри мухи – Наподобяват плуващо насекомо. С помощта на леко утежнение, течението и начина на водене те потъват и се издигат, за да привлекат вниманието на хищници като речния кефал и пъстървата.
  • Сухи мухи – Тези примамки приличат на възрастна форма на насекомото, което се движи по повърхността на водата. Към този тип спада и стръвта с форма на мишка, която също се използва за риболов в най-горната част на басейна. Те често се използват в съчетание с булдо.
  • Стримери – Подобно на нимфите и мокрите примамки, този тип се използва под повърхността. Те емитират дребна рибка, която често става жертва на по-големи хищници.

Защо да купите изкуствена муха за риболов от Fish24?

За нас е много важно клиентите ни да направят най-добрия избор на стръв, при практикуването на мухарски риболов. Затова сме дали подробна информация за артикулите си, а ако имате колебание при подбора, не се притеснявайте да се обърнете към екипът ни от опитни рибари.
Fish24 разполагаме с богато разнообразие от видове и цветове стръв за риболов на муха и комплекти мухи, за да сте подготвени за лов на всякакъв вид хищници.
Предлагаме примамки за мухарски риболов от доказали се с качествено производство марки като Dragon, Filstar, Lazer и Stonfo.

loading...