Калмарети (калмарки) за риболов на калмари

Предстои Ви почивка в Гърция и искате да се подготвите за лов на калмари? Ако това е така, попаднали сте на правилното място. В тази страница ще откриете примамки, които ще Ви помогнат за лов на вкусното мекотело, както и информация за тази изкуствена примамка, за да направите най-добрата покупка на тези артикули.

Филтри
102 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е калмарета за риболов?

Калмаретите са джиг примамки, които се използват за лов на мекотели като калмари и октоподи.

Стръвта е снабдена със специални кукички, които се различават от традиционните. Те са множество, закачени на ринг и не ловят плячката си, като се закачат за устата. Когато калмарът нападне стръвта, пипалото му се прихваща за кукичките.

Някои калмарки са оцветени с луминесцентна боя, която да привлече вниманието на мекотелите и да я нападнат през ноща.

Препоръчително е при риболов на калмари да използвате въдица с бърз строй и по-чувствителен връх, за да усетите уловилата се плячка и да я издърпате без да я наранявате.

В основата си те са изработени с цветно фолио, което кара примамката да прилича на скаридка, за да привлече калмарът.

Когато ловът върви по мед и масло, и изведнъж внезапно спре да кълве е добра идея да смените цвета и размерът на калмаретата.

Видове рибарски калмарки

Опитните рибари знаят какви калмариери за риболов трябва да използват, за да имат успешен улов. Поради тази причина летуващите в Гърция се запасяват с различни модели, за да са сигурни, че ще са подготвени. Ние ще Ви предоставим техните познания, за да може да направите най-добрият избор при покупка на такъв артикул.

Според цвета

В зависимост от метеорологичните условия, часът и бистротата на водата ще имате нужда от различен цвят на калмаретата, с която ще ловите мекотели.

  • Нощно време – червени и луминисцентни
  • При наличие на околна светлина (пълнолуние и пътни лампи) - Златисти, сребристи, многоцветни и безцветни
  • Изгрев и залез - Златисти, розови и многоцветени
  • Денем - Сребристи, златисти, многоцветни, лилави и безцветни
  • При облачно време - Лилави, многоцветни, чевени, луминисцентни и с UV разцветка

Според размера

Калмарите са от животните които не се страхуват да нападнат по-голяма стръв и размерът не влияе особено на това. Той се използва основно, за дълбочината на газене на примамката. Колкото е по-голяма калмаретата, толкова по-бързо ще потъне.

През деня калмарите се подвизават на дъното на морето, за да се пазят от хищници. В такъв период е препоръчително да се използват по-големи примамки, които да стигнат дълбините и да ги съблазнят.

При лов в по-плитки води е най-добре да използвате примамка с малък размер, като дадете повече време на мекотелото да я нападне.

Защо да купим калмарети от Fish24?

Постарали сме се да съберем най-важната информация за продуктите, които предлагаме, за да може да направите най-добрият избор при покупка на стръв за калмари.

При нужда от ориентир, за закупуването на калмарки, можете спокойно да се обърнете към нас. Експертите от екипа на Fish24 ще Ви помогнат да направите правилният избор.

Ние предлагаме калмарки от производители, които са се доказали в изработката на качествени продукти за лов на калмари, сред които са марките DTD, Yamashita, JATSUI и други.

loading...