Куки за риболов

Тук ще откриете огромна разновидност от кукички за риболов и ще получите важна информация за различните модели рибарски куки, за да можете да направите информиран избор при покупка.

Филтри
810 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

КАКВО Е РИБОЛОВНА КУКА?

Рибарските куки са неизменна част от снаряжението на всеки практикуващ риболов. Те се закачат за устата на рибата, когато тя клъвне, като за рибаря остава да изтегли улова.

Те се връзват за влакно за риболов и на тях се нанизва стръв, която да примами рибата и да я глътне. По този начин те се закачат за устата на рибата, а рибарят може да я издърпа с помощта на въдицата.

Размерите играят ключова роля при избора им спрямо това каква риба и къде сте се насочили да хващате. Особеното при тях е, че колкото е по-голямо числото толкова е по-малък размерът ѝ, като размер 1 е най-големият сред цифровата номерация. Някои са с размери означени с наклонена черта, които са по-големи от тези с обикновените числа и при тях номерацията върви от 1/0 като най-малка и продължава с 2/0, 3/0 и т.н.

Части на куката:

 • Ухо – Дупката на върха на риболовната кука, на която се връзва конецът или се закача за воблер.
 • Дръжка – Частта която започва от ухото и продължава до извивката. Дължината ѝ може да се използва, за да се определи видът и размера.
 • Сгъвка – Извитият елемент, който спомага за задържането на примамката и за по-доброто пробиване, когато рибата клъване.
 • Жило – Острият край. Това е частта която пробива устата на рибата.
 • Контра – Малкото заостряне намиращо се под жилото. Това е частта, която не позволява на рибата да се откачи, след като клъвне.
 • Пролука – Отвореното разстояние между жилото и дръжката на куката. Важно е да съобразите размерът на отвора, когато използвате силиконова стръв. По този начин примамката ще може да се измести, да оголи жилото, а рибата да се закачи.

ВИДОВЕ РИБОЛОВНИ КУКИ

Пазарът на кукичките за риболов е разнообразен и наситен с продукти, затова ние от Fish24 ще Ви дадем информация за основните модели.

 • Единични куки за риболов – Най-често срещаните куки за риболов. Те са леки, остри, здрави и са проектирани да оказват по-ниско съпротивление при използване, като подсилват действието на стръвта. Когато рибата клъвне и си разклати главата, тя се забива по-дълбоко.
 • Двойни куки за риболов – Те са направени от единично парче стомана, а ченгелите споделят общо ухо и имат отделни дръжки, съответно и жила. Те са изключително нишови и се използват предимно за риболов на хищни риби.
 • Тройни куки за риболов – Те разполагат с 3 жила и се използват често при оборудването на воблери. Без значение от позицията на стръвта или ъгъла под който рибата я захапе, тези кукичка ще се закачи за целта си, благодарение на специалното разположение на жилата ѝ.
 • Вързани куки за риболов – Това са кукички, които са предварително вързани за влакно. С тяхна помощ няма да се занимавате в правенето на сложни възли, а ще отделите повече време на любимото си хоби.
 • Асист куки – Често са обвързани с джиг риболова. Помощните куки са вързани с тел и са предпочитани за хващането на големи риби.
 • Офсетни куки – Те намалят възможността силиконовата примамка да се закачи на предмет под водата и да я изгубите. Те са изключително популярни сред рибарите ползващи мека стръв, защото когато рибата се хване, тя ще избута примамката и жилото ще може да ѝ продупчи устата по-добре.

ЗАЩО ДА ЗАКУПИМ РИБОЛОВНА КУКА ОТ FISH24?

Ако имате колебание от какъв модел рибарска кука имате нужда, можете да потърсите екипът ни от експерти в риболова, за да Ви насочим към най-добрият и подходящ продукт за вас.

Разполагаме с изобилие от артикули за риболов, като поддържаме складова наличност и се грижим да получите поръчката си максимално бързо.

На нашият сайт ще откриете над 700 вида рибарски кукички, като ние предлага само артикули от топ производители като Hayabusa, Mustad, OWNER, Filstar, Fanatik, SAVAGE GEAR, Gamakatsu и други.

Ние от Fish24 сме се постарали да Ви предоставим цялата необходима информация при избор на продукти за риболов, за да може да направите информиран избор за покупка на такъв продукт.

Отзиви

Виж всички
ЖМ Живко Манолов
ГА Георги Александров
БВ Борислав Вучков
ИГ Иво Георгиев
Много полезен аксесоар, Стонфо е синоним на качество и иновативност
Stonfo Green Box Кутия за стръв 0.60L
Закупен
Stonfo Green Box Кутия за стръв 1.20L
Закупен
Drennan Super Specialist Единични куки #10
Закупен
DRENNAN CARBON FEEDER Куки 10
Закупен
Stonfo Green Box Кутия за стръв 0.70L
Закупен
+ 1 още
loading...