Мухарски въдици за риболов

Ако сте решили да се потопите в невероятния свят на мухарския риболов и си търсите въдица за целта, попаднали сте на правилната страница в сайта Fish24. Тук ще откриете мухарки на достъпни цени и информация за оборудването, което ще Ви е нужно, за да извлечете максимума от тръпката на този тип риболов.

Филтри
23 Продукта
По уместност
По уместностРейтингНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

Какво е мухарска въдица за риболов?

Мухарките са специално предназначени рибарски пръчки, при които се използва изкуствена примамка тип муха.

Те са изключително леки и тънки в сравнение с другите видове рибарски въдици. Водачите им са малки и монтирани в близост до бланката.

Тези гиги за риболов не се ползват със стандартните влакна. За тях има специално предназначени шнурове, които се използват само за мухарски риболов.

Макарата на мухарките се различава от тази на останалите въдици. Те се монтират под дръжката на въдицата и не са подходящи за други пръчки или тип риболов. Някои рибари издърпват част от шнура от нея, за да им бъде по-удобно при кастване.

Такъми за мухарски риболов

За да практикувате мухарски риболов ще имате нужда от по-специфично оборудване, отколкото за други видове въдици. Ние ще Ви дадем насоки какво снаряжение ще Ви трябва за този тип рибарски пръчки.

  • Макара – Различават се от стандартните както по дизайн, така и по функционалност. Те са с единично действие. Това означава, че всяко навиване с дръжката е едно навиване на шпулата. Не са подходящи за друг тип риболов.
  • Шнур – Когато отидете на излет с мухарка, няма как да използвате стандартните влакна за риболов. За тях има предназначени специални шнурове, които са по-плътни, по-леки и цветни, за да се задържат над водата и да може да ги навигирате.
  • Мухи – За този тип риболов се използват специални, леки изкуствени примамки, които наподобяват насекомото на което са кръстени.
  • Облекло – Опитните рибари с мухарки знаят, че най-голяма тръпка от този тип риболов има когато нагазиш във водата. Ако и Вие сте решили да го практикувате и да извлече максимума, трябва да използвате рибарски гащеризон или ботуши, за да не Ви прогизнат дрехите.

Как да изберем мухарка?

Тази пръчка за риболов има специфики, с които е важно да се запознаете, преди да закупите такава. С информацията, която Ви предоставяме, целим да информираме начинаещите в мухарския риболов с този продукт, за да направят най-добрата покупка.

  • Клас – При тези въдици класът определя обемът на шнуровете с които тя може да се използва. Най-популярните класове при мухарките са 3/4 и 5/6.
  • Дължина – Размерът на пръчките за мухарски риболов помага за по-голямата кастинг дистанция. Важно е да се съобразите с това, спрямо това къде ще ловите, при покупка. Ако не разполагате с голямо пространство, на което да направите замятането, е по-добре да вземете по-къса пръчка.

Защо да закупим мухарска въдица от Fish24?

Ние предлагаме комплекти с мухарски пръчки и макара, които са идеални за начинаещите в този вълнуващ вид риболов.

Fish24 разполагаме със стокова наличност на въдиците, които предлагаме, и можем да изпълним поръчката Ви с бърза доставка.

Знаем колко е важно качеството на мухарките и затова работим с доказали се производители на достъпни цени.

loading...