Риболов в Гърция Май 2018

Публикуван на:
Последна редакция:

След като направихме два - три успешни риболова покрай Тасос, на които ловихме главно малки фагрита, решихме да изпитаме повече адреналин и решихме, че следващата дестинация ще е Йонийско море. След кратка обмяна на малко инфо с приятели, се оборудвахме и заминахме за Лефкада. Пристигнахме там и риболовът започна. Цел на нашия риболов бяха груперите и синегридите. Не след дълго регистрирахме и първото кълване - рибата беше групер /стира/, тежка около 2,5 – 3 кг. Рибата беше клъвнала на Fiiish Black Minnow № 5 /Candy Green/.

Колегата по риболов в лодката залагаше на Tai Rubber, но след като видя слуката, много бързо захвърли Tai Ruberr-а, извади по-тежката въдица /до 200 г/ и закачи бързо един Fiiish. Не минаха и 20 минути, и вече беше закачил групер около 2 кг. Груперът си беше харесал Fiiish № 6.

Груперите се ловяха между 30-тия и 60-тия метър, вземаха добре както 5-ти, така и 6-ти номер с 90, 120 и 190-грамови глави. Единственото нещо, което искаха, беше доста бавна проводка. Така, в създалата се еуфория бързо се сдобихме с 4 риби между 1,8 и 3 кг на борда. Така завърши първият ни риболовен ден.

Вторият риболовен ден започна доста по-тегаво. Имахме няколко удара и раздрани силикони, предполагаме от синегриди, но грешката си беше наша, защото не бяхме сложили допълнителна кука в опашката, както ни съветваха приятели. Предполагаме, че ударите бяха на синегриди. Все пак спасихме капото с едно груперче, което беше успех на фона на безветрието, което ни беше налегнало цял ден.

В третия риболовен ден решихме да пообиколим малко по-различни места и дълбочини, но за съжаление нямахме почти никакъв успех – няколко малки рибки на Tai Rubber-и. Затова бързо се запътихме към старите места. Надвечер се записахме с по един хубав групер. Рибките отново излезнаха на Fiiish.

Последният ден от нашия риболов започнахме с красив пясъчен групер, уловен на Fiiish № 6 Candy Green със 190-грамова глава.

След това последваха няколко празни удара, отново разкъсани силикони и една извадена кука, за което ни бяха предупредили, че понякога синегридите правят такива бели. Така завърши нашият риболов, който ни зареди с много положителни емоции. За всичко друго има MasterCard.

Такъмите, които използвахме, бяха:

#Rod Tailwalk Salty Shape Dash SPJ 633

#Rod Sea Falcon max 200 гр

#Reel Tailwalk Elan 71BL
#Reel Shimano Ocea
#PE 2 Linesystem Jigging X8

loading...