Назад  |   Начало  »  Сонари и GPS  »  Аксесоари за сонар  »  Simrad  »  Simrad HALO-6 Pulse Comp Radar
Закачи още с първото замятане отстъпка! * Промоцията не важи за продуктите от категории: двигатели, лодки и сонари марки: yamaga blanks, major craft и за продукти от други промоции.
Вземи отстъпка
За поръчки
над 100лв
-3%
За поръчки
над 200лв
-6%
За поръчки
над 300лв
-10%
За поръчки над Безплатна
доставка
* Промоцията не важи за продуктите от категории: двигатели, лодки и сонари марки: yamaga blanks, major craft и за продукти от други промоции.

Simrad HALO-6 Pulse Comp Radar Радар

Назад
Арт.№: 26186 Добави в любими
13390.00 лв Коментирай цената
бр Купи на изплащане ›
Бърза поръчка без регистрация! В наличност с доставка до 3 работни дни За поръчки: 0878 125 205 Направи запитване ›
 • Производител: Simrad
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка

Инфо за Simrad HALO-6 Pulse Comp Radar Радар

Радар Simrad HALO™-6 Pulse Compression Radar – комбинацията от най-добрите постижения при традиционните и при 4G broadband радарите превръща HALO моделите в отличниците при този тип и клас устройства – с мощни и безпрецедентни възможности да засича близки и далечни цели, да го прави точно, ясно и безкомпромисно както никой друг, без излишен шум в образа, безопасно и с редица ефективни функции, включително да разграничава движещи се от неподвижни обекти. HALO е първият с подобна производителност solid-state радар с pulse compression технология, който е предназначен за използване на плавателни съдове за риболов или развлечения. Това значи, че за разлика от стандартните импулсни радари, работата на HALO не зависи от един мощен магнетрон, вместо това използва solid-state електроника и импулси с ниска мощност от 25W, без това да влияе на обхвата или разделителната способност и без да е свързано с времето за загряване, консумацията на енергия или електромагнитните излъчвания. Максималният обхват е до 72 морски мили, а минималният около 2 метра, което е постижимо единствено за 3G и 4G Broadband радарите и е в следствие на FMCW технологията, с която работи и HALO и която представлява импулсно модулиран електромагнитен сигнал с определена честота на вълната, както и не без участието на цифровата обработка на сигнала. Резултатът е кристално чиста картина и несравними възможности за откриване и визуализиране на цели в обсега на open array антената.

Една от силните комбинации тук е Digital Sidelobe Reduction с Directional Sea Clutter Rejection, а резултатът – откриване на много малки цели плюс елиминиране на нежеланото сонарно ехо около тях за по-малко излишен шум на екрана. От своя страна Beam Sharpening функцията, комбинирана с Target Separation Control, позволява да контролирате нивото на изостряне на лъча и да визуализирате даден обект с повишена точност до възможно най-ясния образ и граници на определена близка или далечна цел точно когато ви потрябва. Dual Range е друга технология, която позволява да наблюдавате картина от две независими дистанции в границите на обхвата в два отделни прозореца на един и същ екран, да виждате, съпоставяте и управлявате независимо различната им информация от близък и далечен обхват, да следите с помощта на MARPA общо 20 радарни цели едновременно, да сте наясно с данните от отдалечена метеорологична клетка и с тези за близостта на околните плавателни съдове и други. Dual Range е на разположение за NSS Evo2, NSO Evo2, NSS Evo3, NSO Evo3 модели, тъй като HALO е конструиран основно за тях, а ненадминато малкият му обсег и двете зони за защита от сблъсък осигуряват изключителна увереност при маневриране в пристанища или в условия с ограничена видимост, включително заради елиминирането на т.нар.мъртви зони, които често стават причина за неочаквани инциденти. За максимално улеснение в това отношение помага и автоматичният пристанищен режим на работа от общо 5-те възможни - останалите са за плаване в открити води, Weather, BIRD и Custom режим, който позволява лесно да правите ръчни настройки според желанието ви и ситуацията. При High Speed режим трансмитерът се върти с цели 48 оборота в минута, за да разполагате с почти мигновено актуализиран сигнал, а при самото стартиране, благодарение на InstantOn технологията, радарът е на линия да покаже перфектно изображение след 16 до 25 секунди, за разлика от стандартните няколко, понякога много ценни минути.

Съвместимостта му с NSS Evo2, NSO Evo2, NSS Evo3 и NSO Evo3 устройствата на марката, както и с високия клас на Lowrance и свързването в Ethernet мрежи с тях прави боравенето с него максимално пълноценно. За отбелязване е ниската консумация на енергия – 40W при работа без вятър и не повече от 150W при максимална скорост на вятъра, докато при режим на готовност използва едва 6.5W консумация, което го прави идеален за малки и средно големи лодки. Емисиите от електромагнитни излъчвания също са изключително ниски, за разлика от стандартните импулсните радари, затова е абсолютно безопасен дори когато работи докато сте пуснали котва в поредното пристанище. Освен това радарът е особено тих, надежден и издръжлив заради solid-state предавателят и липсата на магнетрон, както и заради спираловидния задвижващ механизъм на мотора му, работещ без четки и без проблем години наред с висока скорост и при вятър до 70 възела. С работна температура от -25° до +55°C и водоустойчивост с ниво на защита IPX6, а също и със страхотния си дизайн и уникален пиедестал плюс приятно синият LED светлинен акцент с 4 нива на яркост за финал, HALO-6 Pulse Compression Radar е забележителен и невероятен партньор, отличен избор за всяка лодка.

Ето какви са и останалите му данни:

 • Дължина: 1980 мм
 • Височина: 448 мм
 • Общо тегло: 29.2 кг
 • Работна температура: -25° до +55°C
 • Водоустойчивост: да, ниво на защита IPX6 и IEC60945-4
 • Влажност: +40°C, 93% RH
 • Стандарти: FCC ID: RAYHALO, IC: 4697A-HALO, SM1541-4
 • Радар: Synthesized - X-Band 9.410–9.495GHz
 • Технология: Solid-state X-Band предавател с Pulse Compression
 • Ширина на покритие по хоризонтала: 1.2° ±10%
 • Ширина на покритие по вертикала: 25° +20%
 • Обороти на лъча: 24-48RPM (мин 20RPM при 70 възела)
 • Мрежи: Ethernet 10/100 BaseT, NMEA2000/NMEA0183
 • Консумация: 6.5W в режим на готовност, 40W без вятър до 150W при 70 възела
 • Захранване: 10.8V – 31.2V DC (12/24 VDC)
 • Изходна мощност: 25W ±10% при всякакви условия на предаване
 • Дължина на кабела: 20 м (опция 10 м)
 • Покритие: 72 морски мили


  #000-11471-001

Видео на Simrad HALO-6 Pulse Comp Radar Радар

Коментари за Simrad HALO-6 Pulse Comp Radar Радар

Свързани продукти

Simrad HALO-6 Pulse Comp Radar Радар Simrad HALO-6 Pulse Comp Radar Радар
13390.00 лв
Купи на изплащане ›